Despre Insula Skiathos și minunile ei


Insula Skiathos este verde și luxuriantă, cu multe piste de teren, dar mai degrabă deluroase decât muntoase. Are aproximativ 7 mile lungime cu peste 60 de plaje.

Capitala este orașul Skiathos sau Chora și se află pe coasta de sud, cu majoritatea stațiunilor de plajă la vest de ea, dar de-a lungul drumului principal al coastei de sud.

Skiathos este popular printre operatorii de pachete turistice datorită aeroportului său internațional și plajelor generoase cu nisip, dar majoritatea camerelor (și viața de noapte) se află în și în jurul orașului Skiathos. Stațiunile de pe plajă în sine sunt mici și liniștite.

Skiathos este denumită cu afecțiune „insula bumerang” pentru numărul de vizitatori care se întorc aici în fiecare an.

O mare parte din locurile de cazare de pe insulă sunt de modă veche, ceea ce este o veste bună pentru cei cărora nu le place schimbarea destinațiilor sau pentru cei care vor să aibă acces la smart vila în Insula Skiathos. În lunile iulie și august, numărul de vizitatori crește văzând cu ochii, în special mulțimea mai tânără care vine pentru barurile de pe plajă și vibrațiile de noapte târzie din orașul Skiathos.

Insula Skiathos se află la o distanță de un zbor de 25 de minute de la Atena. Alternativ, există 3 moduri diferite de a prinde un feribot: de la Volos, de la Agios Konstantinos și de la Mantoudi pe Evia. Consultați feriboturile din Grecia pentru orare și orele de plecare, pentru a nu pierde prea mult timp atunci când ajungeți la destinație către smart vila în Insula Skiathos.

De asemenea, Skiathos are un aeroport internațional. Zborurile dus-întors către/de la București sunt de obicei efectuate de companii aeriene charter, ceea ce înseamnă că prin intermediul ofertelor noastre puteți avea acces la bilete de avion low cost.

Orașul Skiathos este capitala plină de viață a insulei și găzduiește majoritatea populațiilor rezidente ale insulei. Punctul central al orașului vechi este fortăreața insulei Bourtzi și Portul Vechi.

Strada principală este strada Papadiamantis, iar în jurul ei puteți găsi numeroase căsuțe de tip smart vila în Insula Skiathos. Aici veți găsi cafenele care oferă micul dejun și sucuri de fructe, restaurante ieftine cu meniuri souvlaki, magazine de suveniruri și îmbrăcăminte de vară. Există, de asemenea, câteva baruri pline de viață, care pot deveni destul de zgomotoase la primele ore din timpul verii.

Între Strada Papadiamanti și Portul Vechi se află cele mai frumoase străzi ale orașului vechi, cu accente albastre de lemn, acoperișuri cu țiglă roșie, și o selecție de taverne și magazine de bijuterii. Mergeți chiar până în zona Plakes pentru a găsi zonele mai liniștite ale orașului vechi.

„Magi cluburilor” se află pe drumul aeroportului – Ammoudia – cu cluburi mari în aer liber și cafenele, unde oamenii se adună pentru a privi avioanele aterizând.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *