Implanturile dentare – efecte pe termen scurt și lung


Din ce în ce mai multe persoane folosesc implanturi dentare pentru a recăpăta un zâmbet estetic și pentru a pune capăt disconfortului și neplăcerilor care pot fi uneori cauzate de protezele parțiale sau complete – mai bine cunoscute sub denumirea de „proteze”. Cei care poartă cu proteze de câțiva ani știu că acestea pot, pe termen lung, să contribuie la reducerea volumului gingiilor și să provoace dureri articulare la nivelul maxilarelor. În acest scop, operația de implant dentar în București, la Stoma Urgent, reprezintă o soluție de alegere pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă.

Despre ce e vorba?

Un implant dentar este o tijă de titan sau ceramică introdusă în osul maxilarului. Joacă rolul unei rădăcini artificiale, pe care este fixat apoi un corp de susținere care va primi, la rândul său, o coroană, o proteză sau o punte.

Implanturile dentare nu sunt recomandate persoanelor care nu mai au dinți naturali în maxilarul inferior, maxilarul superior sau ambele. Există așa-numitele „implanturi de urgență”, care sunt folosite pentru a înlocui un singur dinte lipsă care pot fi susținuți de un singur implant. Aceasta este o soluție care poate fi oferită în cazul unui accident, de exemplu, când un dinte s-a rupt în urma unui impact major, sau chiar când un dinte este foarte deteriorat. Această procedură vă permite să recâștigați un zâmbet estetic, reducând în același timp riscul de a dezvolta diverse complicații. Este astfel foarte posibil să aveți o combinație de implanturi dentare și dinți naturali, care se vor armoniza perfect.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

Beneficiile implanturilor dentare sunt vizibile pe termen scurt și lung. Pe termen scurt, cu siguranță vei observa confortul mai mare oferit de implanturi, în comparație cu protezele amovibile precum protezele dentare. Implanturile dentare ajută pentru o dicție mai bună.

Dacă se întâmplă să aveți probleme digestive precum arsuri la stomac, este posibil ca utilizarea implanturilor dentare să vă îmbunătățească starea, deoarece implanturile dentare sunt mai stabile decât protezele dentare complete sau parțiale amovibile, ele ușurează mestecatul, ceea ce facilitează digestia.

Implanturile dentare sunt o soluție excelentă pe termen lung pentru a vă asigura că vă mențineți o sănătate orală bună și pentru a reduce durerea pe care o puteți simți în mușchii maxilarului din cauza unei proteze instabile. Implanturile ajută astfel la reducerea durerilor de gât, sau chiar a durerilor de cap sau migrenelor care pot fi cauzate de o proteză nepotrivită. De asemenea, este important să luăm în considerare faptul că implanturile și coroanele nu pot fi afectați de carii. Asta nu înseamnă că nu este important să menții o igienă orală excelentă.

În cele din urmă, implanturile dentare sunt o soluție foarte durabilă. Astfel, puteți opta pentru un implant dentar în București la Stoma Urgent cu maximă încredere.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *