Află de unde poți cumpăra cea mai bună cafea italiană!


Când vine vorba de cafea italiană, este ușor să te gândești la ea și să o asociezi de îndată cu originile sale. De fapt, putem spune că există anumite elemente care alcătuiesc standardul de calitate al acesteia. Toate aceste aspecte nu sunt deloc de subestimat, deoarece contribuie la răspândirea faimei unui produs care nu este doar o încântare, ci și plăcere, elixir pentru viață. De fapt, este mai mult, având în vedere că numeroase cercetări științifice au arătat cât de importante sunt substanțele conținute de cafea pentru a ne proteja sănătatea. Unii experți atrag atenția că acest concept este și mai valabil, dacă este aplicat la nivelul calității cafelei made in Italy.

Prăjirea specială a cafelei italiene

Cafeaua italiană, precum Lavazza, are o particularitate, iar aici este vorba de prăjire. Această operațiune se realizează cu o practică artizanală pricepută care stă la baza prelucrării boabelor. Prăjirea cafelei italiene este definită ca fiind intensă, precum o artă. Dar ce este atât de distinctiv la ea? În primul rând, modul specific în care este prelucrată cafeaua îi conferă o aromă și un gust tipic. Tocmai acel gust îl iubim în cafeaua noastră de calitate, fie că o pregătim acasă în mod clasic, fie când o savurăm la cafenea sub formă de espresso.

Experții sugerează că procesul de pregătire al cafelei are un impact foarte important asupra beneficiilor pe care le poate avea asupra sănătății. Potrivit oamenilor de știință care au studiat prăjirea  boabelor, băutura nu poate fi considerată doar un concentrat de cofeină, ci mai mult decât atât.  De exemplu, în cafea există și substanțe numite melanoidine, care se formează prin prăjire. Acestea sunt foarte importante, deoarece efectuează acțiuni benefice în corpul nostru.

Efectele antioxidante ale cafelei

Standardul de prăjire este cel face posibilă dobândirea unor efecte semnificative asupra sănătății organismului, deoarece melanoidinele sunt adevărați antioxidanți. Aceste substanțe sunt metabolizate de flora intestinală și astfel intestinul este protejat.

Beneficiile se văd și asupra ficatului. Diverse cercetări au arătat că cei care abuzează de alcool, dar beau și cafea, sunt mai puțin susceptibili în a dezvolta boli grave care afectează sistemul hepatic. Prin urmare, vorbim doar despre câteva dintre efectele pozitive pe care le are cafeaua italiană. Acestea fiind spuse, există o sumedenie de motive pentru care merită să îți comanzi chiar acum de pe site-ul magazinului italienesc, Market Saponella, câteva pachete de cafea italiană.

Fie că ai oaspeți sau nu, fie că bei des sau ocazional, cafeaua este, cu siguranță, ceva ce trebuie să ai oricând în bucătărie. Mai mult decât atât, dacă ești de-a dreptul pasionat de savurarea cafelei, îți propunem să faci o sesiune de cumpărături și să comanzi cafea italiană de la ei.  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *