De ce am nevoie de un arhitect atunci când construiesc o casă cu etaj


Casele cu etaj, indiferent de cât sunt de spațioase, presupun o construcție, care trebuie realizată cu conform unor normative de proiectare pe toate specialitatile:arhitectura, rezistenta, instalatii sanitare, electrice si termice. Indiferent dacă ai experiență în domeniu sau nu ai pregătirea necesară pentru a realiza pașii necesari unei astfel de construcții, ai nevoie de un arhitect pentru a iti obtine Autorizatia de Construire si a te indruma in executarea lucrarilor. O astfel de persoană este frecvent solicitată când vine vorba de proiecte pentru case cu etaj și nu numai.

Printre arhitecții de top pe care îi poți contacta se numără și Ana Enica, de la De Stijl, un profesionist desăvârșit care te va ajuta în construcția pe care vrei să o ridici.

Dacă încă stai pe gânduri dacă să apelezi sau nu la serviciile unui arhitect, îți vom spune care sunt beneficiile, în ideea de a fi cât mai conștient de avantajele pe care le poți avea:

  • ai sprijinul unui specialist în ceea ce privește proiectarea, ceea ce este deosebit de important, dacă dorești să construiești o locuință care să fie rezistentă si funcțională. Totodată, arhitectul este singurul specialist care te poate ajuta cu te va ajuta cu obtinerea Autorizatiei de Construire, ceea ce este un mare plus având în vedere câte cerințe va trebui să îndeplinești și toată documentația de care vei avea nevoie.
  • vei putea să realizezi mult mai simplu și mai realist bugetul, iar acest lucru se întâmplă pentru că arhitectul va ști cum să realizezi o locuință cât mai functionala cu un buget cât mai mic. El va veni cu tot felul de idei care vor duce la minimizarea costurilor, dar și cu recomandări în ceea ce privește achizițiile pe care le ai de făcut, forța de muncă, serviciile și multe altele.
  • ai parte de consultanță pe toată durata desfășurării proiectului, astfel încât să te asiguri de faptul că un specialist îți poate veni în ajutor cu problemele care apar, cu deciziile pe care trebuie să le iei etc.
  • va fi mult mai simplu să duci la îndeplinire dorințele pe care le ai vis-a-vis de cum va fi compartimentată locuința ta, de cum va arăta la exterior, dar și la interior. Arhitectul te va asculta, va înțelege rapid care îți sunt nevoile și va veni cu o mulțime de idei utile, realiste, eficiente, care la final să te facă să fii mulțumit cu adevărat de casa pe care o vei avea;
  • vei afla cu ușurință noutățile din domeniu, ceea ce este un mare plus mai ales dacă vrei să ții într-o oarecare măsură și pasul cu moda în ceea ce privește construcția și amenajarea unei case cu etaj.

Acestea sunt câteva dintre avantajele care ar trebui să te convingă și câteva dintre beneficiile de care vei avea parte dacă alegi un arhitect bine pregătit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *